3 Ağustos 2016 Çarşamba

Bizimle Bir Gün

Herkese merhaba :)
Uzun zamandır buralarda değildim, bunun farkındayım ancak ne yazık ki içerik üretemez hale gelmiştim, ama artık buradayım.
Daha öncesinde arkadaşlarımla birlikte Türvak Sinema-Tiyatro Müzesi'ne gitmeye karar vermiştik, ne zaman gitsek ne yapsak diye düşünürken, dün için plan yaptık ve düştük yollara. Bookstagram hesabını birlikte yönettiğim İlayda ve bölümden arkadaşım olan Deniz'le birlikte ilk önce Taksim Starbucks'ta buluştuk. 







Deniz bir aydır Amerika'daydı gelirken bana magnet ve çok istediğim Agatha Christie'nin otobiyografisini getirdi magnetler çoktan buzdolabındaki yerlerini aldı :) Kitabın özelliği hem benim çok istemem hem de ilk basım olması :) Daha öncesinde İlayda ile buluşmuştuk O da Karadeniz ve Gürcistan tatilinden bana ayraç ve bardak altlığı getirdi, açıkcası bardak altlığını kullanmaya kıyamıyorum.









Hediyelerimi aldıktan sonra kahvelerimizi içip Starbucks'tan çıktık ve İstiklal Caddesinde 
yürümeye başladık, bir kaç mağazaya bakarak Galatasaray Lisesi'ne kadar geldik ve o sokaktan aşağıya yürümeye başladık.
 Ben o sokağı çok seviyorum çünkü kitapçılar ve sahaflar var,Müzeye vardığımızda daha içeriye girmeden büyülendiğimizi söyleyebilirim, dışarıdan baktığınızda bile içeride sizi etkileyecek bir çok şeyin olduğunu görebiliyorsunuz.
Kapıdan girip biletlerimizi aldıktan sonra asansörle yukarıya çıktık. Her katın kendine has havası var, eski kameralar, kıyafetler hatta senaryolar. Bazı film afişlerinin önünde fotoğraflar çekindik, hepsini tek tek inceledik ve çok farklı duygular içerinde başka bir kata geçtik.
Merdivenlerden inerken sağımızda ve solumuzda bulunan oyuncuların posterleri oldukça etkileyiciydi. Başka bir salone girdiğimizde yeni bir atmosferle karşılaştık. Eski eşyalar beni hep etkilemiştir, bu müze de benim için biçilmiş bir kaftandı adeta.
Resimlere ve eşyalara bakarken izlediğim Yeşilçam filmleri geldi aklıma, ayrıca müzenin içinde sürekli o filmlerin müzikleri çalıyordu. Özellikle balmumu heykellerinin olduğu salona geldiğimizde, o müzikler sanki filmlerin içindeymiş gibi hissettirdi bana.

Müzenin her yanı tarih kokuyordu diyebilirim, özellikle müzeyle ilgili olan bölümü kısa tutuyorum çünkü kesinlikle herkesin görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Ayrıca müzenin çıkışındaki defterleri inceleyebilir, satın alabilirsiniz, film afişlerinden olan defterler müzeyle ilgili bir hatıra olabilir. Eğer defter satın almak istemeseniz, çıkarken broşür alabilir, içindeki fotoğraflarla anılarınızı tazeleyebilirsiniz.
Müzeden çıktıktan sonra karnımız çok acıktığı için aynı sokakta bulunan Limonlu Bahçe'ye gittik, yemek siparişlerimizi verdikten sonra havanın tadını çıkarttık. Limonlu Bahçe'de bir çok kedi var, kendilerini pek sevdirmekten yana olmasalarda onları izlemek bile iyi geliyor insana. Yanımıza gelen bir kediyi sevmek için elimi uzattığımda o çoktan Deniz'in elindeki poşete odaklanmıştı bile :)
Yemeğimizi yedikten sonra tekrar İstiklal Caddesine çıktık. Günün sonunda metro istasyonunda ayrıldık ve eve dönüş yoluna geçtik
Umarım yazım hoşunuza gitmiştir, Belki sizler de görmek istersiniz.
Giriş ücretleri ise şöyle
Tam: 10 TL
Öğrenci, öğretmen, 65 yaş üstü konuklar ve grup ve sosyal dernekler: 5 TL
Malul gazıler ve engelliler: 1 TL





4 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş en kısa zamanda gidip gezmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Müzenin dokusunu cok begendim, gidip görmem gerek kesinlikle, iyi ki bu yaziyi yazmissiniz

    YanıtlaSil
  3. Müzeye daha önce ben de gitmiştim, sizin de anlattığınız gibi müzenin içindeki müzikler insanı oldukça etkiliyor. Ben de herkesin görmesini tavsiye ederim. Özellikle bal mumu heykellerinin olduğu ve afişlerin olduğu bölümü kesinlikle görmelisiniz. Daha sonrasında cafede oturarak ortamın keyfini çıkarabilirsiniz ya da sanat kitaplığını ziyaret edebilirsiniz. Herkesin görmesi lazım, blogunuzda yer vermeniz çok güzel.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş. Sanki oradaymışım gibi hissettiğimi söylemek istiyorum. Keşke İstanbul'da olsam da ben de gezebilsem. Başka yazılar da gelecek mi buna benzer ? Bir gün eğer İstanbul'a gelebilirsem gezilebilecek yerlerin listesini yapabilirim böylelikle.

    YanıtlaSil